Maaike Ploeg, de persoon achter LifeStream

Maaike Ploeg
Maaike Ploeg (1957)

Verandering

Soms merk je dat je passies en ambities in het leven veranderen. In mijn werk als leidingevende in de kinderopvang en het onderwijs, merkte ik dat ik het meest in mijn element was tijdens persoonlijke gesprekken met collega's, ouders of kinderen. Ik heb veelvuldig gemerkt dat ik in zulke gesprekken wat voor de ander kan betekenen, wat van beide kanten als zeer waardevol werd en wordt ervaren.

Een stap zetten

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik, na het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen, de stap heb gezet om een eigen coachingspraktijk te beginnen.

Wat mij hierin aanspreekt is het persoonlijke contact met mensen; de uitnodiging om steeds met nieuwe ogen naar jezelf te kijken, om kwaliteiten aan te spreken en valkuilen te vertalen in nieuwe doelen of uitdagingen.

Visie

Ik geloof in het gezegde dat je door één steen te verleggen de hele stroom in een rivier kunt beïnvloeden. De naam LifeStream is daarop ook gebaseerd.

Stilstaan bij dat wat belangrijk is en op basis daarvan keuzes te maken, geeft elk mens de mogelijkheid om zowel kleine keitjes als grote rotsblokken te verplaatsen en op die manier te ervaren wat geluk en welzijn voor hem of haar betekent.

Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zijn dromen waar te maken en de beperkingen op te heffen die plezier, succes, voldoening en balans in werk, studie en alle andere facetten van het leven in de weg staan. Het geeft mij enorm veel plezier en genoegen om mijn steentje bij te dragen aan de bevordering en versterking van een levenslang proces van menselijk leren, effectiviteit en voldoening.

Korte CV

Leidinggevende kinderopvang
Schooldirecteur basisonderwijs
Speciaal onderwijs (kinderen met leer- en opvoedingsmogelijkheden)
NLP- Practitioner (Instituut voor Eclectische Psychologie)
Loopbaancoach (methode Koersonderzoek, adviesbureau Hoogendijk)
LifeCoach (Atma, Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching), erkend door de NOBCO (Nederlandse Orde voor BeroepsCoaches)
En vele andere cursussen en opleidingen……

Praktijk voor Balans en Inspiratie
Friesland

De Tsjoele 3, 8401 BE Gorredijk
t: 06 23828189
e: maaike@lifestreamcoaching.nl