Begeleiding van kinderen

LifeStream is een pedagogisch adviesbureau dat zich bezig houdt met vraagstukken op het gebied van kinderen, ouders, opvoeding en onderwijs.
LifeStream geeft antwoord op vragen waar ouders en kinderen mee komen. Via maatwerk wordt een passende vorm van ondersteuning geboden.

Kinderen

Soms merk je aan je kind dat het onzeker, angstig of onrustig is. Of hij/zij heeft last van vage, terugkerende klachten van psychosomatische aard zoals buikpijn of hoofdpijn.
LifeStream biedt deskundige hulp in de vorm van gesprekken, op het niveau van het kind.
Wij gaan hierbij o.a. uit van de 4 G's: gebeurtenis, gedachte, gevoel en gedrag. We leren en ervaren hierbij dat met name de gedáchte over iets, het gevoel bepaalt. Vorm je de gedachte in positieve wijze om, dan zal ook het gevoel positief veranderen. Zo krijgt een kind meer zekerheid en wordt het zelfvertrouwen vergroot.
Emoties geven we een naam en een plek. Met behulp van tekeningen en spel wordt het kind geleerd zich (beter) te uiten.

Ouders en opvoeding

Elke ouder zit wel eens met opvoedkundige vragen: je bent ongerust over de ontwikkeling van je kind, of je maakt je zorgen over wat de leerkracht gezegd heeft, of je kind is op bepaalde momenten gewoon niet handelbaar.
Bij LifeStream kan je terecht met al je vragen en zorgen. LifeStream geeft deskundig advies en biedt professionele ondersteuning op de korte en lange termijn.

Onderwijs

Steeds meer leerlingen met een zorgbehoefte moeten een plek vinden in het reguliere onderwijs; dit betekent dat er vaak een antwoord gezocht moet worden op een verscheidenheid aan problemen. LifeStream heeft een jarenlange ervaring in het onderwijs en richt zich op vraagstukken en thema's rondom leerlingen met problemen en/of een zorgbehoefte;  kinderen met faalangst, werkhoudingsproblemen, ADHD, PDD-Nos, etc.

Praktijk voor Balans en Inspiratie
Friesland

De Tsjoele 3, 8401 BE Gorredijk
t: 06 23828189
e: maaike@lifestreamcoaching.nl